Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
pravděpodobně se zapíše reakce 2H2+O2=2H2O a porovná se látkové množství před reakci a po (voda zřejmě bude považována za plynný stav za podmínek reakce). Je to, co potřebuješ? Děkuji.
Mne išlo o to, že ako sa to robí v praxi, napríklad keď sa navrhuje raketový alebo prúdový motor, tak ako sa určí tlak, ktorý vznikne v spaľovacej komore. Ja som rozmýšľal, žeby som vypočítal teplo, ktoré sa uvoľní pri reakcii vodíka s kyslíkom, ale ako potom na základe toho vypočítať tlak ?
↑ Zeck:
děkuji za upřesnění. Já, mám dojem, žádnou praktickou zkušenost s raketovým motorem nemám. Ale např.tato raketa takový takový pohon měla, určitě půjdou pohledat i podrobnější materiály.
Ze školního pohledu bych uvažovala soustavu, ve které nedochází ke změně objemu (nádoba není roztažitelná a unik malým otvorem neuvažuji). Při reakci dochází k vyloučení tepla (dá se najít v tabulkách) a ke změně látkového množství (produktů oproti reagentům), budu předpokládat dokonalou úplnou konversi.
Tedy něco z termodynamiky a termochemie. Něco obdobného jako kalorimetrická bomba v odkazu. Podrobněji se tomu těžko budu věnovat, ale možná to osloví někoho z kolegů. Ať se podaří, co potřebuješ.