Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ adam23:
Myslíš, že je možné, aby se to řešilo takto (viz. níže)?
| 72,5%.........x-687,5 |
v 100%..........x v
--------------------------------
Já jsem na tyhle příklady úplně levý, tak jestli je to špatně sypu si popel na hlavu a jsem nejmenší ze všech malých na světě (obrazně řečeno) ;)
↑ ttopi:
No je to úplně stejné jako u tebe, jen jsem přemýšlel, jestli se trojčlenka bere na základní škole, dalo by se to z ní lépe pochopit než přímo rovnicí (uvažuji jen pro běžného člověka na základní škole). Holt jsem skončil u ní, vzheldem k tomu, že se s ní dostanete na tu samou rovnici.. .)
↑ ttopi:
Omlouvám se, to jsem netušil. Já jsem naopak myslel, že když se řekne trojčlenka, tak jsou více nadšeni, než u rovnice (to je poslední zkušenost s kamárčiným bratrem).
Stejně si, ale myslím, že ta trojčlenka je v tomhle případě praktičtější - je v ní rovnou vidět, co je co a člověk to tak nějak lépe pochopí, ale to je asi můj subjektviní pocit a zvyk z chemie .)
↑ Alivendes:
Tu rovnici, kterou to půjde
máš asi 3 příspěvky nad příspěvkem Tvým.
↑ adam23:
Já se ve škole učil počítat procenta vždy pomocí převodu přes 1%.
celek...............................100%
celek-687,5......................72,5%
100%-72,5%=27,5%
687,5..............................27,5%
687,5/27,5=25
25..................................1%
100%=25*100=2500