Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím Vás, mám otázku ohladom limity
=
Menovatel rastie rýchlejsie, teda limita je 0 ?
Pretože wolfram alpha mi píše divný výsledok a to {1,inf}. Neivem čo to znamená. Počítam to teda správne?
Ďakujem
Zdravím,
je dobré umístit také odkaz na to, co píše WA (může být nějaký problém s vložením). Upravila jsem na a zařadila celý zlomek po jednu 100. odmocninu , potom jsem si představila 200 l´Hospital (a pokud jsem si představila dobře, tak mi vyšla 0 ve výsledku).
Možná WA vadí 0,11 v zápisu, zkus použit ^(11/100). Podařilo se? Děkuji.
Ďakujem za odpoveď, zrejme bol problém s ",".
Ano tomuto rozumiem
Keď spravím LH, tak mi výde:
=
Takto? Správne?
Ďakujem
↑ reimu:
děkuji, určitě vadí "čárka", proto prosím kolegu, aby vložil odkaz na zápis a doporučuji používat ^(11/100).
↑ Zlatohlavok: :-) děkuji, určitě je to "rychlejší", než moje představa 200 l´Hospital(ů). Akorát bych ve Tvém zápisu (po podělení x v čitateli a ve jmenovateli) provedla ještě jednoho l´Hospital, ve výsledku se shodujeme.
Vporiadku :)
Môžem sa ešte opýtať, pri tejto limite neviem ako môže z tejto limity výsť 0, podla wolfram alpha.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=li … %5E2%29%29
= = = ...
Počítam to nesprávne?
Ďakujem
↑ Zlatohlavok:
nesprávně derivuješ (to není stejné, jako derivovat ) - viz tabulky. Když už jsme u rychlosti, tak rychlejší l´Hospital bude po přepisu:
Aha, jasne , nevšimol som si to, ďakujem pekne.