Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Rozulinka:
Podívej se do sekce Ostatní-> Odkazy -> MAW, zadej tam svoji funkci: (x-2)/(sqrt((x^(2))+1)) a dostane výsledek, který hledáš včetně postupu derivace.
↑ evik:
Ještě jednou jsem to kontroloval a nevyskakuje mi žádný problém, na zmíněném odkazu jsi najeďte na sekci Diferenciální počet (třetí zleva) a tam pouze zadejte výše zapsanou funkci a klikněte na tlačítko Odeslat, soubor poté otevírám v programu, který zvládá přelouskat pdf (po odeslání si můžeš otevřít/stáhnout soubor, kde je příklad vyřešen ve formátu pdf). Jaký je u tebe problém?
Nevím jak to, ale píše mi to: "Chyba, za jménem funkce nenásleduje argument uzavřený v závorce" ... "Pokusili jsme se automaticky rozpoznat váš výraz...." atd.
Jakoby to neuměl přečít, přitom jsem tam zkopírovala (x-2)/(sqrt((x^(2))+1)) . Ty víš, kdy bych mohla dělat chybu? Nebo mi chybí něco naistalovat?
↑ evik:
vypada to, ze jste tam zadavala x-2/sqrtx**2+1 (pokud to bylo 16:48 az 16:55)
↑ kaja.marik:
Ja jsem tam prvě zadávala více možností... i tu i tu původní avizovanou výše. Tak nevím.
↑ evik:
nasel jsem jeste toto
15:33 x**2+sqrt{1-x**2} - nepouzivat slozene zavorky (asi pridam behem par dnu konverzi slozenych zavorek na normalni)
16:00 \\frac{x-2}{sqrt(x**2+1)} - to je napul TeX a napul Maxima :(
Nic dalsiho jsem v historii nenasel
↑ kaja.marik:
tak to fakt nevim, asi jsem to špatně zadala. Jak to má být správně? (x-2)/(sqrt((x^(2))+1)) ?
Teď přišel manžel a zjistil, že jsme měli ve firefoxu blokované XSS scripty. Takže už mi to finguje. Pardon za dřívější mistifikaci :). Mám tu ještě založené další téma ohledně pravděpodobnosti, uměl by jste prosím zkontrolovat, jestli to mám dobře vyřešené? Moc díky
↑ evik:
tam uz to kontroloval Jelena
a jestli jsou to ti lyzari, tak jsem tam dopsal, co si myslim.