Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#26 10. 02. 2014 13:44

vanok
Reputace:   742 

Re: Okruhy a tělesa

V tom  rieseni iide o zjednodusenie vyjadrenia k, a potom l,
Mas napr 44=5l-56k chces tam uvies 56 l
Co da 5l= 56 l-55 l. 
Atd
Jedina trochu teoricka vec co je pouzita v rieseni je vlasnost idéal ou ako 7Z+5Z=Z.....
Tento postup sa da lahko reprodukovat.

Osobne sa mi zda jasnejsie co som ti uz vyssie poradil a ak vas skusajuci je otvoreny clovek, nemalo by to robit problemy..vsak sa ho spytaj.

Poznamka ( pouvazuj o tom) : v rieseni najdes jedno riesenie danej rovnice, a pridas vseobecne riesenie asociovanej homogenej rovnice. 
To druhe sa tu jednoducho najde: 7.5.8s=280s.

Srdecne Vanok
The respect, the politeness are essential qualities...and also the willingness.
Do not judge the other one.
Ak odpovedam na nejaku otazku. MOJ PRINCIP NIE JE DAT ODPOVED ALE UKAZAT AKO SA K ODPOVEDI DOSTAT

#27 10. 02. 2014 21:25

nanny1
Místo: Plzeň
Škola: FAV
Reputace:   16 

↑ vanok: Ano, to, že se jedná o vyjádření k a l jsem pochopila, ale s tím s mi to vrtá pořád hlavou - přece nemůžu udělat "substituci", z čeho chci, jenom aby to "hezky" vyšlo. Nebo to v tom prostě nevidím.. Jinak je ten postup jasný. Každopádně výčtem prvků si to můžu zkontrolovat, děkuju, že jste na tuto metodu v tématu upozornil. Zítra mám zkoušku, tak mi prosím držte palce, některé ty trikové důkazy s hraním si s písmenky nejsou nic moc. :D

#28 10. 02. 2014 23:43

vanok
Reputace:   742 

Prajem ti len uspechy na skuskach. 
To mas pravdu, ze netreba za kazdu cenu hladat len nejake krasne riesenia, ale skor take, kde dokazes ze vies o com hovoris.

Srdecne Vanok
The respect, the politeness are essential qualities...and also the willingness.
Do not judge the other one.
Ak odpovedam na nejaku otazku. MOJ PRINCIP NIE JE DAT ODPOVED ALE UKAZAT AKO SA K ODPOVEDI DOSTAT

Zápatí