Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
chtěl bych se Vás zeptat, jak mám zadat například tento příklad: a = 3 * (sin 45 : sin 60)
do kalkulačky? Když to dám, jak to je napsaný, tak mi to dá prapodivný výsledek. Mám kalkulačku Catiga cs-183
Děkuji za rady a přeju krásný den
↑ Xantippa:
Děkuji mockrát ten druhý typ mi pomohl. U toho prvního, když to zadám i pomocí závorek, tak mi to vyhodí pořád špatný výsledek. Ten druhý typ úpravy mi už vychází dobře. Děkuji mockrát
↑ adakraj:
Ahoj.
Název tématu "Sinová věta" signalisuje, že jde o úlohu určit v trojúhelníku (při obvyklém značení jeho stran a úhlů) jeho stranu
na
základě znalostí strany
a úhlů
.
Výsledek
odvozený Sokratovou manželkou je správný, bylo by možno ještě dotáhnout ho do tvaru
.
Toto je přesný zápis výsledku, zatímco vyjádření iracionální odmocniny dekadickým rozvojem je vždy jen přibližné.
V písemce by většina učitelů raději viděla
, pokud by výslovně nebylo zadáno vyjádřit to dekadicky.
↑ gadgetka:
Ahoj, bohužel takle mi to kalkulačka neveme :)
↑ Rumburak:
Děkuji za radu, v příkladu bylo napsáno, že se to má zaokrouhlit na určité jednotky, tudíž výsledek paní (slečny) Xantippa je právě to, co jsem hledal. Ale jinak děkuji za dobrou radu.