Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 19. 02. 2014 20:03

Makakpo
Reputace:   

Dokaz, analyza

Dokazte ze funkcia f(x) = x^2 , x patriace do (-nekonecno, nekonecno) je spojita v bode 3.

#2 19. 02. 2014 20:13

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Dokaz, analyza

Komu to mám(e) dokazovat?

Dodržuj, prosím, pravidla - bod 3 a 6. Děkuji a zdravím.

#3 19. 02. 2014 20:23 — Editoval Makakpo (19. 02. 2014 20:31)

Makakpo
Reputace:   

netusim ani o com je rec, snazim sa to naucit, zajtra mam z toho test a kto by mi vysvetlil o co ide v tomto priklade? http://imgupload.sk/viewer.php?file=ffw … 9mkdv7.png ako z toho predpisu dostanem taky graf? co znamenaju tie hranate zatvorky?

#4 19. 02. 2014 20:37

jelena
Jelena

↑ Makakpo:

netušíš o tom, že pokud potřebuješ vyvolat zájem k problému a oslovit ostatní, tak se hodí pozdravit, oslovit, poprosit? :-) To pravděpodobně do testů na VŠ nedávají.

Jak jste definovali spojitost funkce? Jaké techniky můžete používat? Zde je např. důkaz kolegy Rumburaka, tak zkus, prosím, na svém problému zapracovat a tak oslovit kolegy k debatě. Děkuji.

----------------------------------

Z náhledu vidím edit příspěvku - hranaté závorky mohou znamenat v některém zápisu celou část. Toto je příklad od vás? Potom byste k tomu mohli mít značení. Ale zkus projít příspěvek kolegy ještě.

#5 19. 02. 2014 20:40 — Editoval Makakpo (19. 02. 2014 20:41)

Makakpo
Reputace:   

ach jo, ok sorry ze som nepozdravil, prosim vas pomozte mi s tym, ide o to ze nesmieme pouzivat limitu ani integral ani nic ostatne a ja som naposledy nebol na hodine lebo som nemohol ... a zajtra je test, aspon ten graf mi vysvetlite..

#6 19. 02. 2014 23:35 — Editoval jelena (19. 02. 2014 23:49)

jelena
Jelena

ani nic ostatne

tak definici spojitosti používat můžete, doufám, to bylo dobře vidět v odkazu od kolegy Rumburaka (viz ↑ příspěvek 4:. Důkazů na spojitost na fóru určitě bylo více, pokud se nepodařilo dohledat a ani užit vzor od kolegy, tak Tvá funkce také je často vyšetřována - např. zde (jen změnit konkrétní bod na "některý" x=a).

"Ten graf" obsahuje příklad nespojité funkce a o řádek výš je také uvedeno, že jde o celou část i s vysvětlením ↑ což cca dle předpokladu:. Tak teď nevím, co bys ke grafu chtěl upřesnit, když k dotazu z úvodního příspěvku přímou souvislost nemá. Neřekla bych, že večer před testem je dostačující prostor na rozbor takových podstatných definic a důkazu, no však si to zvaž sám. Zdar přeji.

Zápatí