Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
B
Při řešení použijte některé z následujících metod: Cramerovo pravidlo, řešení maticové rovnice (inverze matic), Jordanova eliminační metoda. Popište u každé rovnice, zda je splněna či nesplněna Frobeniova věta a zdůvodněte řešitelnost či neřešitelnost soustavy, případně počet řešení. (Řešení můžete provést pomocí softwarové podpory. Použitý postup (např. v excelu) zdokumentujte a komentujte.) Proveďte pro soustavu:
X1 - 2X2 -X3 + 4X4 = 9
X1- 3X2 +5X3 - 6X4=7
X1-X2+2X3-X4 = 2 /vysvětlení-2X2 je dvakrát ix dvě (nevím jak se píše dolní index)
-X1 + X2+X3-2X4=-5
mám určitý výseldek, ale zajímalo by mě jestli ten samej a nebo zda jsem udělal chybu.
Pokud by někdo chtěl výsledek tak ho mohu poskytnout, ale rád bych aby matematik byl ovliněn mým výsledkem.
↑ Gannjaa:
Ahoj .),
myslím, že ti vypadlo nějaké to slovo/předpona v pár větách -).
Jinak nejsi si jistý/á výsledkem, takže si nejsi jistý/á postupem? Nejlepší by bylo, kdybys sem postnul/a svůj postup nebo výsledek (respk. to čím si nejsi jistý/á). možná ti pomůže v sekci Ostatní - Téma: Odkazy, tuším ,že tam na matice snad něco bylo (pokude jde jen o ověření výsledku.), oki?
Nazývá se to Gaussova eliminační metoda, ve které platí jisté pravidla jak můžeš rovnice upravovat. Zde se dozvíš více http://cs.wikipedia.org/wiki/Gaussova_e … %AD_metoda.
Stránky: 1