Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 27. 02. 2014 17:31

Raubbbyy
Pozice: Student
Reputace:   

rychlost vesmirnej lode

vesmirna lod o hmotnosti 200 000ton vystreli 1kg predmet magnetickou silou $10^9N$ ako vypocitam o kolko sa zvysila rychlost lode ? ona by sa posobiaca sila na lod mala menit podla $\frac{1}{r^2}$ takze podla mna by sa to malo pocitat ako $v=\int_{0}^{\infty }adr = 10^9\cdot \int_{0}^{\infty }\frac{1}{r^2}dr$ ale to vyjde nekonecno kedze je to od nuly tak som to skusil $v=10^9\cdot \int_{0}^{\infty }\frac{1}{r^2+1}dr$ co asi nieje dobre neviete niekto ako by sa to dalo vypocitat ?

#2 27. 02. 2014 17:44

KennyMcCormick
Reputace:   49 

Re: rychlost vesmirnej lode

Tvoje úvaha a výpočet nejsou správně.

Dá se to spočítat, ale ještě potřebuješ vědět, jak dlouho ta loď tou silou působila.
$m_{\text{loď}}\Delta v_{\text{loď}}=Ft\Rightarrow \Delta v_{\text{loď}}=\frac{Ft}{m_{\text{loď}}}$

OK?

Even if you take the best course of action, the universe is still allowed to say "So what?" and kill you.

#3 27. 02. 2014 18:01

Raubbbyy
Pozice: Student
Reputace:   

Re: rychlost vesmirnej lode

ja som to myslel tak ze ta lod bude zrychlovat nekonecne dlho lebo to teleso ktore lod vystrelila bolo vlastne sposobene odpudivou silou medzi lodou a tym predmetom ako odpudiva magneticka sila ktora sa zmensuje podla vztahu 1/r^2 kde r je ta vzdialenost medzi lodou a tym vystrelenym magnetom a tu rychlost lode som chcel zistit ze aka by bola koncova rychlost tej lode v nekonecne

Zápatí