Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, vo výsledkoch je že správna odpoveď je
absolútne nechápem ako mám prísť k tomuto číslu..
Obdélníková zahrada má délku 57 ma šířku 42 m. Vypočítej, o kolik m2 se zmenší její plocha, pokud se ohradí okrasným plotem, který má šířku 60 cm.
Ahoj, cranku, představ si dva obdélníky v sobě. Jeden má rozměry 57 a 42 m, druhý má šířku i délku o 2*60 cm menší.
teraz rozumiem čo mám robiť ale keď som sa na tu úlohu pozeral sám tak my stoho vyšlo že šírka sa nemá zmenšovať o 60 cm aleb že proste 60 cm ma mať, a keďže sa tam spomína iba šírka tak som menil iba šírku a dĺžku som nechal nepozmenenú, teraz neviem či je ta úloha zle napísaná a ty si si už sama vydedukovala že asi to takto mysleli alebo som ja nechápavý..
Přikládám obrázek:
V úloze je to myšleno jednoznačně. Celá zahrada se musí ohradit živým plotem, který má šířku 60 cm. Je to o tom, aby žák trénoval představivost a logiku. :)

crank139 napsal(a):
teraz rozumiem čo mám robiť ale keď som sa na tu úlohu pozeral sám tak my stoho vyšlo že šírka sa nemá zmenšovať o 60 cm aleb že proste 60 cm ma mať
Přece nemůžeš svůj plot dát na sousedův pozemek, ale musíš na svůj a ten se ti o něj logicky zmenší