Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, pomohl by mi prosím někdo s tímto příkladem? Budu vděčná i za postup. Děkuji.
Z letiště odlétá letadlo na lince A každý třetí den, na lince B každý pátý den a na lince C každou neděli a středu. Dne 4. Ledna startovala letadla na všech třech linkách. Kolikrát do konce roku budou letadla na všech třech linkách odlétat v týž den?

↑ Janina33:
Řeiš musíš dvě možnosti
a) 4.1 byla středa
b) 4.1. byla neděle
Nejjednodušší je to asi vypsat, ale asi se docela upíšeš. Spíš řešit, kdy budou letadla odlétat ve středu/v neděli. Tj. Řešíš za kolik týdnů (dní) bude A odlétat ve středu/v neděli a to samé pro B.
Ahoj, janca361 už tu jednou naznačovala řešení: http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?pid=405732. :)

↑ gadgetka:
Já vím, ale já to nemohla najít :D Zkoušela jsem měnit názvy/cíle, ale on byl jiný i jazyk.
Díky za nalezení, docela by mě zajímalo, jak si to našla :)
:D Věděla jsem, že ten příklad už tu byl, tak jsem zkoušela jen hesla, na každou neděli to nenašlo nic, na každou středu taky ne, až "středu a neděli" to přes fórum našel google. :)