Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, blbě se mi to čte (ty údaje na obrázku), ale pokud jsem dobře pochopila zadání, tak
a) vypočítáš obvod polokružnice o poloměru (25-8)+0,5 + obvod polokružnice o poloměru (33-8)+0,5 m a přičteš k ní dvě délky úseček (113). Tím zjistíš dráhu a pak jen dosadíš do vzorečku na výpočet rychlosti 
Edit: Promiň, nevšimla jsem si, že jsi chtěla bod C, jdu se na to podívat. :)
U polokružnic bych si představila dva válce v sobě, a polovina objemu mezi nimi bude ten hledaný objem. Větší válec bude mít poloměr 25-4, pokud to dobře chápu z obrázku, menší válec bude mít poloměr (25-4) m-14 cm. Výška válců je 10 cm.
Děkuji,Gadgetka ,
ale mám další problém.Myslela jsem,že jsem bod A zvládla,ale evidentně ne.
A) Vypočítala jsem ho 113+113 = 226 m ...k výpočtu poloměru kružnice jsem použila 25 metrů + 0,5 metrů ... (měření tratě se provádí půl metru od vnitřního okraje dráhy číslo 1. , nerozumím tomu odčítání (25-8)+0,5 ... :( )

dráha1 - 160,14 + 226 = 386,14 m
je to tedy špatný postup?
Já jsem z obrázku pochopila, že poloměr 25 m a 33 m má ten největší půlkruh, vnitřní okraj první dráhy má 25 - 8 m (to je šířka těch dvou drah).