Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

↑ K.:
Já používám Odmaturuj z matematiky. Mám jen první díl - vysvětlení s "několika" příklady. Druhý díl je sbírka řešených příkladů. Nicméně si myslím, že jednička ti stačí + řešit příklady ze starších testů (jsou tu potom vyřešeny - viz zvýrazněné téma v sekci SŠ) + Petáková (klasika :)) - i mnoho z nich je tu vyřešeno.
Vzhledem k úrovni maturity není třeba nějaké podrobné hluboké znalosti (dle mého). Určitě se najdou kapitoly, kde máš jasno a kapitoly, co jsou pro tebe problém.
Mám doma nechanou celou sadu učebnic Matematika pro gymnázia a myslím, že kromě kapitol, kde mám mezery ji asi moc nevyužiju, jen možná jako zdroj příkladů k určitým tématům.
Další přehledová kniha je Matematika v kostce, měla jsem ji v ruce, ale nesedla mi. Je dobré si zajít do nějakého knihkupectví a podívat se na nabídku. Možnost podívat se na strukturu knihy a způsob vysvětlení - k nezaplacení :)