Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 17. 03. 2014 21:10

K.
Reputace:   

Žádost o radu - kniha ( učebnice)

Ahoj,

připravuji se na státní maturitní zkoušku, chci se zeptat, neznáte nějákou kvalitní knihu, či učebnici kde je látka po látce vysvětlená + příklady s řešením?

Velice vám děkuji za vaše odpověďi

S pozdravem
K.

#2 17. 03. 2014 21:37

janca361
.

Re: Žádost o radu - kniha ( učebnice)

↑ K.:
Já používám Odmaturuj z matematiky. Mám jen první díl - vysvětlení s "několika" příklady. Druhý díl je sbírka řešených příkladů. Nicméně si myslím, že jednička ti stačí + řešit příklady ze starších testů (jsou tu potom vyřešeny - viz zvýrazněné téma v sekci SŠ) + Petáková (klasika :)) - i mnoho z nich je tu vyřešeno.
Vzhledem k úrovni maturity není třeba nějaké podrobné hluboké znalosti (dle mého). Určitě se najdou kapitoly, kde máš jasno a kapitoly, co jsou pro tebe problém.
Mám doma nechanou celou sadu učebnic Matematika pro gymnázia a myslím, že kromě kapitol, kde mám mezery ji asi moc nevyužiju, jen možná jako zdroj příkladů k určitým tématům.

Další přehledová kniha je Matematika v kostce, měla jsem ji v ruce, ale nesedla mi. Je dobré si zajít do nějakého knihkupectví a podívat se na nabídku. Možnost podívat se na strukturu knihy a způsob vysvětlení - k nezaplacení :)

Zápatí