Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Martas2:
Android nemám, takže nevím jak je to s hesly ale nicméně.
Označme počet znaků, ze kterých je možné vybírat jako 
Dále označme délku hesla jako 
Teď můžeme mít dvě možnosti.
1. Délka hesla je pevná, tedy to 
potom počet možností je: 
2. Délka může být proměnná od
do 
pak počet možností bude: 
Je to trochu složitější, pokusím se to popsat.
pole vypadá takto https://www.google.cz/search?q=safety+g … B300%3B300
pro odemnuknutí telefonu se musí spojit od jedné do devíti teček v daném směru a sledu, může se pohybovat osmi směry. můžeme tedy měnit: počet teček, směr, sled(jak jdou po sobě).
Vždy to musí být jedním tahem
↑ Martas2:
9+9*8+9*8*7+9*8*7*6+....9*8*7*6*5*4*3*2*1
↑ zdenek1:
Zdravím,
já jsem to pochopil tak, že se může pohybovat jen v osmi směrech (po 45 st.) a také tak, že spojnice může být jen mezi sousedními body (i když to není striktně napsáno) a za těchto předpokladů pak určitě pro spojení dvou bodů nebude 72 možností (variace), ale jenom 40.
↑ reimu:
Pokud jdou i taková spojení jako jsou naznačena na obrázku, pak počet možností je takový jako napsal ↑ zdenek1:
↑ Martas2:
Já samozřejmě nemyslel najednou, ten obrázek měl jenom demonstrovat jestli jsou možné "tahy" nejenom z řádku na sousední řádek (nebo ze sloupce na sousední sloupec) pod úhly k*(+-45 st), ale i přeskakování řádků nebo sloupců i pod jinými úhly.
Tedy jestli je to tak, pak je možné spojit jedním tahem kterýkoliv bod s jakýmkoliv jiným v té matrici bodů 3x3?
A to pak platí ten vzoreček od ↑ zdenek1:, který ti přepíšu takto:
Nechť
jsou variace k-té třídy z 9 prvků
pak