Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Tak ta má odpověď nebyla blbá... tak jen doplním, co jsem psala ve skrytém příspěvku... z té rovnice, cos uvedl, vyjde rovnice kubická. Nepřepsal ses tam v něčem?
Děkuji moc Gadgetce za pomoc. Stydím se, máte pravdu... stalo se mi , že jsem si přepisoval bod g) zadání a dokončil přepisování bodem předchozím. To je tak, když už počítáte moc dlouho a o hladu. Celé dvě hodiny jsem se z toho omylu přepisu snažil vybruslit, marně...
Správné zadání, alespoň pro úplnost zní:
Zkouším to teď upravit. Podám zprávu jestli mi to vyjde stejně jako z kořenů Gadgetce.
Ještě jednou moc děkuju. J.O.
Tak se mi to nakonec podařilo, Vtip byl v tom, rozložit si vloženou kvadratickou funkci ve jmenovateli
na dva členy (X+4)(x-3) a pak celou rovnici vynásobit (x+4) a dále úpravit na základní tvar: 
Děkuji všem pomocníkům ;-)
Dovoluji si doporučit tuhle aplikaci na android, která je dobrým pomocníkem nejen ve škole:
https://play.google.com/store/apps/deta … ckeRovnice