Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den,
kamaratka ma priblizne takyto excel.(skratil som ho,teda vymazal par riadkov v strede,aby sa mi zmestil)
snazim sa jej k tomu spravit hypotezu, kde test 1(v zelenom poly) a test 2(ruzovom poly) maju vzajomny vztah,teda asociaciu a nasledne ju mam aj zmerat.
k mojej otazke: mam taku zakladnu dilemu.
1.) Viem spravit rovno "z rukava" overenie tejto hypotezy? ak ano cez aku metodu?
2.) Neviem spravit priamou metodou toto overenie a teda,potrebujem si spravit 2 nove splpce(kde spocitam skore v kazdom riadku pre kazdy riadok) a nasledne pouzijem pre tie 2 stlpce novu hypotezu.
--> v 2. mi nasledne vznika problem.ze napr. pri AB mi rastuca hodnota sposobuje pokles(stupa demotivacia) a pri MV a AP mi sposobuju rastuca hodnota zasa rast(stupa daky druh motivacie).
(na skole som mal statistiku 2 semestre a bohuzial som nemal moznost sa stretnut s podobnym problemom.)
----
taktiez sa chcem spytat na akej hladine vyznamnosti mam pracovat.
↑ creat:
Ahoj, dakujem velmi pekne.
vedel by si mi este povedat,ci viem vypocitat zavislost medzi "dvoma subormi(premennymi)", kde v jednom by boli stlpce v zeleno,(FL,FX,OR,EL,TS) a v druhom stlpce v modrom (AB,MV,AP) --> kamaratka sa ma snazi presvedcit, ze spoluziackam co to robia daky statisti to islo spravit, ja som sice statistiku narozdiel odnej aspon mal,ale moc tomu neverim...