Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý deň.
na internete sledujem graf napr. EURUSD, napr na stránke http://www.fxstreet.cz/forex-live-cenove-grafy.html
Potreboval by som napísať program, ktorý by mi napr. každú minútu ukladal aktálnu hodnotu grafu.
Vie mi prosím niekto poradiť v čom by sa to dalo napísať? trochu ma nasmerovať?
Ďakujem

Ahoj
Moc ti neporadím, jen přidám čtyři postřehy:
- Některé weby poskytující nějaká veřejná data by mohly být speciálně uzpůsobeny k tomu co potřebuješ (mít nějaké rozhraní, komunikační kanál, na který by se tvůj program přisál). V tomhle případě si ale podle mě bude provozovatel toho webu ty data naopak hlídat. Nechce, aby je nikdo automatizovaně stahoval a prezentoval jinde. Takže si myslím, že se tady bavíme tak trochu o prolamování ochranných prostředků a dešifrování.
- Ten graf na fxstreet.cz je poháněn JavaScriptem. To může být podle mě pro tebe trochu pozitivnější, než kdyby to bylo třeba ve Flashi.
- Co by nemusel být (pro programátora znalého rozhraní operačního systému) problém je snad pravidelné pořizování screenshotů té webové stránky.
- Myslím, že ti poradí spíš na jiném fóru. Tady se to hemží podle mě spíš teoretiky, kteří nedrží extra krok s aktuálními technologiemi. Existují fóra o webovém programování (http://diskuse.jakpsatweb.cz/ ?), nebo jestli umíš pracovat s nějakým konkrétním jazykem, můžeš to zkusit na nějakém fóru o něm.
Vojta

Ahoj,
ukládal graf. Ano ale v jakém formátu ? Jako obrázek ? Nebo x/y hodnoty ? V případě obrázku bych asi šel cestou nejmenší ho odporu, tzn. jak říká kolega v 2. přízpěvku. V případě x/y hodnot to konkrétně z toho linku linku, co jsi poslal nedostaneš, resp. dostaneš ale dost by ses nadřel. Zkus si spíš najít nějaké API na toto téma (např. web servicy, rss feed, xml feed apod.). Z toho to pak dostaneš z jakékoliv prg. technologie.