Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 05. 02. 2009 21:28

Gannjaa
Zelenáč
Reputace:   

Určitý integrál

všechny zdravím. Včera jsem se s dalšíma lidma sešel a přemýšleli jsme jak tohle vypočítat. Opravdu bych byl vděčný kdyby mi někdo pomohl. Prosím jestli by to šlo s postupem a výsledkem. Děkuji

Stanovte určitý integrál, který řeší zadanou úlohu z geometrie (obsah rovinného obrazce, objem rotačního tělesa, délka rovinné křivky) nebo mechaniky (statický moment rovinného útvaru vzhledem k osám souřadným, těžiště) Pokud získaný integrál nemůžete vyřešit, určete jeho numerické řešení pomocí vhodného programu.
Určete obsah rovinné oblasti ohraničené čarami

y = x2, y2 = 4x

Počáteční věta je tam proto, že rozpracovaný příklad pro takového antitalenta na matiku jako jsem já nemá bohužel smysl. Proto prosím napište mi komplet příklad. Budu vděčný.

#2 05. 02. 2009 22:27 — Editoval kaja.marik (05. 02. 2009 22:54)

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

Re: Určitý integrál

$S=\int_0^{\sqrt[3]{4}}2\sqrt{x}-x^2 dx=\frac 43$
Komplet reseni sem nenapisu, protoze urcite mate podobny priklad vyreseny nekde v doporucene literature. Kdyztak se ptejte dal.

#3 05. 02. 2009 23:23

Gannjaa
Zelenáč
Reputace:   

Re: Určitý integrál

Hmm děkuju ale za snahu. Nepochopil jsem jedinou věc. Já pořád říkám, že tohle v životě nepoužiju. :-( Hmm tak ted mi nezbývá nic jinýho než si termín na odevzdání posunout, Ale moc děkuju

Zápatí