Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
http://www.gulz.cz/cs/pro-uchazece/ukaz … acich-test Prosím pomozte mi učím se na přijímačky a sem ztracen:/ Ocenil bych hlavně z každé stránky ty dva příklady dole (matematika A2 část a B2 část) i s postupem prosím...
Moc děkuju:)

Ahoj ↑ Banana:
Co projevit trochu snahy a napsat své postupy?
První:
o=2(a+b) známe obvod, tudíž:
Poměr stran sečteme (2+5), a potom vydělíme
, tím zjistíš jakou délku má 1/7.
2/7 mají tedy 16 cm (8*2) a to se rovná 2a
2b dopočítej a pak vyjádři samotné a a b, obsah už by neměl být problém :)
↑ xstudentíkx:děkuji moc:)...no postup koukám sem zvolil úplně jiný. Zkoušel jsem to počítat přes rovnici s jednou neznámou X+X-4=24
2X=28
X=14cm
Jenže to je nesmysl protože odvěsna nemůže být větší než přepona a naopak. Ale děkuji:)

↑ Banana:
V obdélníku žádná přepona ani odvěsna není, moc nechápu jak to myslíš. I celková rovnice vypadá dost jednoduše.
Někdy stačí využít znalostí z nižších ročníků, poměr se bere asi v sedmé třídě.
Ráda ti pomůžu (i jiní uživatelé) s dalšími příklady, ale založ pro každý příklad vlastní téma. Vlož tam zadání a buď já nebo někdo jiný ti ho pomůžu vyřešit :)
Už vím..špatně jsem si jen přečetl zadání a zaměnil jsem obdélník s trojuhelníkem.:X↑ xstudentíkx: