Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, pokud je nepravidelný a nic víc není zadáno, s jistotou je možné říci jen to, že vnitřní součet všech úhlů je 540°.
↑ gadgetka:
Ahoj, 540$^\circ a co s tím dělat, abych věděla všechny úhly? Je nějaký postup? nemohu nic vyhledat :-(
↑ gadgetka:
to je ten problém. Zadání zní vypočti úhly u nepravidelného pětiúhelníku, který má strany 20cm, 10cm, 8cm,24cm a 12cm. Vypadá, jako šipka směřující na pravou stranu. Když to rozdělím s nadsázkou je to, jako obdélník a trojúhelník. Nic jiného tam není uvedeno :-(
Tak to budeš muset nějak vyjít právě z toho rozdělení na dva obrazce (trojúhelník a lichoběžník). Nemáš nějak možnost mi ten obrázek poslat? Třeba na mail. Pošlu ti ho do soukromé zprávy.
↑ gadgetka:
nebo mám jinou úlohu s kterou nevím co dělat :-(
zadání: poloměr koule je 1dm a hmotnost 1kg.Určete její hustotu.
Má to být stereometrie, ale podle zadaných vzorců vychází naprosté hlouposti a výsledek má být p =238,732 kg/m3
s tím také nevím, jak postupovat...
děkuji za pomoc
↑ gadgetka:
nemám bohužel jak :-(
tuto úlohu proberu ve škole a uvidíme co s tím..., ale děkuji za snahu mi pomoci.
A s tou druhou by jste věděla, jak na to?
Pokud by to byl obdélník, měl by všechny úhly 90°, tzn. celkem 360°. Na trojúhelník zbývá 180, přičemž bys znala všechny jeho strany (základna by měla stejnou délku jako rovnoběžka s ní... těch 12 cm?)
Edit: Obdélník to být nemůže, nemá stejně dlouhé strany, je to lichoběžník.
↑ gadgetka:
tak to mám vypočítat tedy podle obdélníku a trojúhelníku pomocí sss(známé strany)?
Vyzkouším to. A uvidíme co zítra zjistím.
Děkuji
↑ letuška:
Editovala jsem příspěvek. Nemůže jít o obdélník, nesedí délky stran. Jde o lichoběžník.
↑ gadgetka:
objem mám vypočítaný vyšlo 4,186562dm3
a teď jak mohu pokračovat?
↑ gadgetka:
vyšlo mi to podle postupu špatně. V=29,29934 a když dosadím do vzorce, že p=m/v, tak nevychází výsledek.
Výsledek má být 238,732kg/m3
kde jsem udělala chybu? počítala jsem podle vzorce V=3/4
*r3
což je 3/4*3,14*10na -3 a vyšlo 29,29934 :-( po dosazení p=m/v nevyšlo.
Udělala jsem podle Vašeho zadání chybu?
Zřejmě manuální, na kalkulačce. Příklad máš zapsán dobře.
Edit: Jen jsi místo
napsala
, ale to není numerická chyba, to je překlep... ;)
↑ gadgetka:
už vím, kde je ta chyba. Ve mě že neumím pořádně dosadit!
Máte pravdu. Vám to vyšlo dobře.
Kéž bych měla Vaše hlavy :-)
Musím Vám moc poděkovat, na to bych nepřišla!