Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 18. 04. 2014 11:22

snekous
Zelenáč
Škola: CVUT
Reputace:   

Kalkulačka

Ahoj právě se rozhoduji o koupi kalkulačky na vysokou školu (elektro). Nemáte někdo zkušenosti s těmito kalklulačkami. Nevím kterou z nich si vybrat...

http://www.alza.cz/sharp-el-w506xsl-d280145.htm
http://www.alza.cz/casio-fx-991es-plus-d257534.htm

Díky za Vaše rady.

#2 18. 04. 2014 11:35

Freedy
Místo: Praha
Škola: MFF UK (15-18, Bc.)
Pozice: student
Reputace:   166 

Re: Kalkulačka

Tu druhou mám já (nebo aspoň hodně podobnou) a jsem s ní naprosto spokojen. Záleží k čemu ji využiješ, každopádně ta druhá (casio) má neuvěřitelné množství funkcí, ale jsou i lepší pochopitelně.

L'Hospitalovo pravidlo neexistuje. Byl to výsledek Johanna Bernoulliho

#3 18. 04. 2014 14:14

snekous
Zelenáč
Škola: CVUT
Reputace:   

↑ Freedy:

Zajímalo by mě jestli má někdo i zkušenosti s kalkulačkama od Sharpu, někde jsem četl, že je mají dost neintuitivní. Tak by mě zajímal něčí názor...

#4 18. 04. 2014 16:17

janca361
.

Freedy napsal(a):

Tu druhou mám já (nebo aspoň hodně podobnou) a jsem s ní naprosto spokojen. (...)

Problém je v tom, že CASIO má všechny kalkulačky skoro stejné (vzhledově). Rozdíl je však jen v počtu funkcí.

Pro srovnání Casio FX 570ES PLUS (na fotce vlevo, u když starší, v odkaze v novém vzhledu) - 417 funkcí

Casio FX 350ES PLUS - 252 funkcí (hlavně neumí počítat rovnice)

Vzhledově se s tou odkazovanou (Casio FX 991 ES PLUS) liší jen v solárním napájení - počet funkcí 417 (kromě soláru nevidím rozdíl s tou co mám já).

Jinak taky jsem spokojená. Druhá (vpravo) pořízena kvůli maturitě, protože nesměla umět počítat rovnice.

#5 18. 04. 2014 23:40

scirocco
Místo: Bratislava
Reputace:   

↑ snekous:
Ahoj ja mám Sharp EL -W506X a aj Casio CFX 9850GB PLUS. Pouzivam Sharp. myslim ze je lepsia. Ma asi najviac funkcii. Ma write view a je lahucka, nema baterky je cisto solarna - to je prekvapivo asi najvacsia vyhoda. :). Zapis mi nepride neintuitivny aj ked par krat som sa musel pozret do navodu, prinavam. Grafika je podla mna v kalkulacke zbytocna. Ja by som si kupil sharpku aj ked aj casio bude isto vyborna volba.

Zápatí