Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj
Jde pouze o úpravu goniometrických funkcí. Chápu že mám upravit výraz
do stvaru
??
Jestli je to tak, tak ten výraz kde máš kosinus nějakého součtu rozepiš pomocí vzorce.
tím po úpravě dostaneš výraz ve tvaru
kde X a Y jsou konstanty (nezávisejí na čase)
No a pro úpravu tohoto výrazu využij toho, že
Chápu že když se to řekne takhle v kostce tak to může znít nepochopitelně, ale drž se postupu a řekni k čemu až si se dopracoval...
↑ Brzls:
to je zbytečně složité
↑ zdenek1:
Děkuji za osvětu, chápu tedy správně, že pro konkrétní zadání fázový posuv je o arctan(4/3) a amplituda je 5?
↑ zdenek1:
To je jen tak mimochodem v principu úplně to samý jako co sem psal já, já jen akorát za začátek ještě uvažoval že i ten cosinus je nějak posunutý...
Já to jen nechtěl psát všechno, aby taky na něco přišel sám, předpokládal jsem, že kdyby uměl pracovat s fázory tak mu primitivní trojuhelníkasi nedělal problém. Ty už něco předpokládáš, já chtěl aby nato přišel sám, aby nemusel nic předpokládat
což vede na soustavu rovnic

Což vede na to samé řešení a nemusíš nic předpokládat do začátku (Podle mě to je i rychlejší...)