Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
dobrý deň, nájde sa tu niekto ochotný, kto vie vypočítať sily pôsobiace na automobil. Odstredivé zrýchlenie, zrýchlenie, brzne spomalenie, rýchlosť na jednotlivé rýchlostne stupne, coriolisovú silu. Mám aj paramrtre vozidla len ja s tým neviem poradiť. ďakujem

↑ len_tak_tu:
Dej konkrétní zadání. Třeba něco dáme dohromady. Když tak doplň literaturou či vzorci, se kterými máš pracovat, které jsi nastudoval,...

Dobrý deň potreboval by som konkrétne ako vypočítať teda už nejaké jednoduché vzorce na výpočet na tento konkrétny automobil z technických parametrov v prípade potreby mám aj rozmery automobilu z hľadiska technickej mechaniky kinematiky a dynamiky : potreboval by som vypočítať odstredivú silu/zrýchlenie, brzdnú silu/spomalenie, rýchlosť na jednotlive rýchlostne stupne, coriosovú silu, gravitačne preťaženie na pasažiera o hmotnosti 90 kg atď. Našiel by sa niekto kto sa tomuto rozumie ? ďakujem

↑ len_tak_tu:
Hmmmmm:-)
Samozřejmě vzorec třeba na odstředivou sílu je
ale jak vidíš, je potřeba znát okamžitou rychlost a poloměr zatáčky. Na tvé odpovědi je docela málo informací, pokud to chceš konkrétně.
jde vše řešit obecně, ale to je dosti dlouhé a náročné.
↑ marnes:↑ marnes:
ano ano dakujem, to som uz niekde vylustroval tu dostredive silu a vypocital pri polomeroch zakruty ktore som zvolil 50 m a 100m. Konkretne danne co mam vypocitat nemam, ale mam analyzovat kinematicke a dynamicke sily a rychlosti napr pri 50km/h 90km/h 130km/h a pripadne napriklad pri nezatazenom automobile a pri plne zatazenom automobile. A potom pre 90 kg pasaziera vyuzit tieto vypocty, ake sily posobia na pasaziera: je ta taka analyza hlavne dynamickych sil, ale neviem ake vzorce pouzit poriadne.