Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Potřebuji pomoci---pro někoho možná dost jednoduchá věc,ale já vůbec nevím co s tím---poradíte mi?
určete okamžitou výchylku tělesa na mechanickém oscilátoru je-li ym = 10 cm a alfa = pí/6 rad
moc děkuji
↑ Levianta:
Veličiny si každej může značit jak chce, proto není od věci říci co znamenají. Co přesně znamená alfa? Je to okamžitá fáze, či co?
↑ Levianta:
Jako jakýho úhlu? Na to se ptám. Máš mechanický oscilátor, tak jakýho úhlu
platí
a to
see občas značí jako 
Tak co je alfa? Jaký úhel? Musíš sama zformulovat a pochopit na co se vlastně ptáš
↑ Brzls:
pravda je, že vůbec nevím-nerozumím tomu-napsala mě sestra, zda bych jí s tím nepomohla--nevěděla jsem, tak hledám radu zde--prostě měli tam zadání, kde bylo to co jsem napsala--je možné, že je to označení toho co píšeš--pak by to bylo takhle y= 0.1 * sin (pí/6 rad) nebo to musím převést do stupňů (30)
↑ Levianta:
Tak pokud nemáš jasné zadání tak asi těžko nalezneme i jasné řešení. Pokud by písmenem alfa značili to co já fí, tak akorát stačí dosadit do toho vzorce co jsem ti psal