Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, potřebovala bych pomoct se složenou funkcí.
Nemůžu správně vypočítat inverzní funkci, takže mám potom špatně i zbytek příkladu a nemůžu správně sestrojit graf funkce.
Zdravím,
↑ Michaela453: je to dost nečitelné, snaž se, prosím, přepisovat alespoň zadaní (nejlépe celé úpravy v TeX), napravo od okna zprávy je Editor.
Pokud luštím dobře, tak např. v 4) máš
, co umocňuješ ^2. Lepší nejdřív přepsat
, potom umocnit a nezapomenout na vzorec
. Мůže být jen zde problém? Děkuji.
EDIT: z náhledu vidím stejné doporučení kolegy sugyman, nechám to zde pro laskavé moderátorské doporučení k TeX, omluva za duplicitu a pokračujte, prosím, v debate.
↑ jelena:
Jsem tady dnes poprvé a než bych to všechno přepsala, tak by mi to trvalo týden, proto jsem to raději nahrála ve formě obrázku.
Ano, problém bude asi v tomhle. Matematice bohužel vůbec nerozumím a nejsem schopna sama chybu najít a vyřešit ji. Moc děkuju.
↑ Michaela453:
děkuji, nic se neděje, podle počtu příspěvků vidím, že jsi nová kolegyně. Zde píšeš, že text máš v pdf - také rukou? Pokud bys měla nějaký lepší přepis, tak alespoň screen obrazovky by nešel vložit?
Jinak s touto úlohou už je snad problém vyřešen.
↑ jelena:
To co jsem zde vložila je print screen právě. V lepší podobě mám pouze tento příklad psaný rukou v pdf nebo originální zadání příkladu.