Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
můj dotaz směřuje především na vysokoškoláky
a sice, dopujete se nějak při učení (např. před zkouškovým)?
Pokud ano, jaké jsou Vaše "zaručené" tipy?
Kafe, silný čaj, E-drinky, nějaké kofeinové nebo guaranové tablety?
Nebo snad ještě něco jiného/zajímavějšího?
Předem díky za odpovědi.
↑ byk7:,
Na co by to malo sluzit?
Jedine co ti mozem poradit je pravidelna praca.
Potom pred skuskamy si budes moct krasne odpocinut.
↑ Stýv:
Díky za obšírnou odpověď. :-)
↑ vanok:
Je jasné, že pravidelná práce je asi to nejlepší. Ale může se stát, že z nějakého
důvodu prostě čas (opravdu) nebude, a pak to bude nutné dohnat.
K čemu by to mělo sloužit? No především k potlačení únavy a ke stimulaci mozku,
který by pak mohl lépe pracovat a ukládat přijaté informace.
↑ byk7:,
To je nebezpecna cesta.
No si dospely, tak musis vediet co chces!
Chces papier ze si urobil nejaku skusku, alebo nieco skutocne vediet.
Co si myslia o tom tvoji rovesnici? A co ty?
Nic ine nemozem ti napisat na takuto temu, lebo odpoved zavisi len a len na tebe.
Zdravím,
↑ byk7:
:-) předně, abych nerušila - za ta léta, co vás sleduji, máte neuvěřitelný rozvoj (jak technicky, tak i esteticky - od pohledu).
OT, abych také nerušila - pro podporu zajímavé fyziky bylo trošku aktivity s takovým dopadem, oni nás nazpět také oslovili s přidáním odkazu na spřátelené fyziky. Tak odkaz na FYKOS chybí Velitelovi, ne my FYKOSU (u nich už je přidáno, díky kolegovi MirkoviH).
Kolegu Xellose (jako schopnou posilu), jsem již také zaznamenala. Fyzikální aktivity ale spíš budou živější v období školního roku během aktuálních seminářů.
--------------------------
K tématu - já bych řekla, že Tebou uváděné látky mají ve velké míře "rituální charakter", tedy pro navození určité atmosféry + snad dopad na fungování těla, ale na fungování mozku (co mám na té troše v hlavě vyzkoušeno), nějaký větší dopad nemají. Funguji spíš, když potřebuješ fungovat mechanicky - např. technické kreslení, ale nijak zvlášť, pokud u toho potřebuješ myslet.
Co má dost dopad na mozek - dostatek kyslíku. Jinak zkušenost mám s látkou piracetam (můžeš pohledat) a řekla bych, že u farmaceutů je to nastaveno tak, že zafunguje na organizmus nezdravý, ale jak problém pomine, tak spíš působil až protivně. Ale v tom období jsem právě viděla rozdíl mezi dostatečným okysličováním a nedostatkem.
Ale opět si nemyslím, že takto jde ovlivnit učení.
Někdy hudbu. Teď mě trochu pohání jazz a Schnittke :) Jinak nic.
podle situace. Ale určitě velmi pomáhá, když je uklízeno :-) Schnittke napsal i hudbu k Arapovi (odkaz v odkazu nefunguje, přidám nový).
↑ Andrejka3:
To mě, když se učím, ruší i hrčící lednička a tikající budík, natož abych poslouchal hudbu...
↑ jelena:
Sem ani nevěděl, že nás sleduješ. :-) Ale ano, prošli jsme nějakými změnami - jak personálními, estetickými i repertoárními.
Kolega X e l l o s je velmi schopný, nejen ve fyzice! :-)
---------
K těm podpůrným látkám, nechal jsem se inspirovat článkem a zajímalo mě, jestli to někdo využívá. Já si vždy vystačil se silnou kávou (když jsem se potřeboval našrotit dějepis, češtinu nebo biologii).
Nevím, jestli zrovna piracetam je to pravé, to už spíš kofein nebo guarana.
Co se týká kyslíku, možná vyzkouším.
jelena napsal(a):
(...) vzpomeň si - moc OT nebylo, ale v tématech o nás se lehce pobavilo. Teď je to važnost sama (...)
Je asi fakt, že takový hlavní tahouni činní v tématech o nás, jako Kondr, ttopi, Saturday, halogan, Ivana nebo Olin (se kterým jsem se seznámil v květnu :-) , už moc činní nejsou, pokud vůbec. A je to škoda. Je to sice částečně vyváženo odbornou stránkou (vanok, Brano, Bati, ...), ale... No prostě, forum se posunulo jinam. :-)
Toť vše, přeji pěkný večer.

↑ byk7:
Zdravím,
já jsem víceméně kombinoval čaj a cokoliv k jídlu. A samozřejmě jsem pravidelně větral, což mělo efekt hlavně v zimním zkouškovém ;)
A hudbu občas, záleželo na činnosti.
A když to šlo, tak jsem někdy u učení chodil po bytě, mně to při chůzi více myslí, zvlášť když jde o nějaké memorování definic.
Pobyt v univerzitnej knižnici.
Bohužiaľ, všetko si musím pri štúdiu písať, ináč mi v hlave nezostane nič (rozmaznanosť z čítania neodbornej literatúry, bez písania sa nesústredím ).
Káva.
kolega Ondra napsal(a):
Sem ani nevěděl, že nás sleduješ. :-)
no je to už dost dlouho, co jsi informoval o swingujících dívkách z Břeclavi (a předchozí verzi vaši stránky, tak občas sleduji).
Kolega Xellos byl zaznamenán i v sekci Chemie, na srazu olympioniků :-)
kolega Ondra napsal(a):
nechal jsem se inspirovat článkem
Máš studovat seriózní zdroje informace.
↑ teolog:
Jo, plný žaludek je fajn, to už mám taky odzkoušené, jen nesmí být moc plný... to mě pak poněkud uspává. :-)
↑ misaH:
To asi není nic pro mě, ale díky za názor.
↑ marnes:
Díky, něco si o tom pohledám.
↑ jelena:
Swing Girls se rozpadly (dva roky tomu už určitě budou), je to škoda, hrály dobře, ale podle všeho s nimi zatřískala puberta. Co se týká našich stránek, dalo by se na nich ještě hodně zapracovat, někdy nejsou ty informace ani aktuální, bohužel, náš bubeník/tvůrce stránek na ně nemá moc času.
Bohužel, moc nechápu ten dovětek na srazu olympioniků.
Přiznám se, že film jsem neviděl (jako spoustu dalších starých českých filmů, musím napravit), takže nevím, jak to souvisí s tím článkem. :-(
↑ byk7:
děkuji za kulturní osvětu (měla jsem za to, že u vás zpívající dívky pocházejí ze swingujících). Sraz olympioniků se konal zde (měl až lehce politický nádech), a nakonec kolega olympionik houbar na závěr posledního příspěvku byl nesmírně sebekritický :-)
Přiznám se, že film jsem neviděl
:-) ano, souhlasím, že se fórum posunulo do vážnějšího matematického stylu, do kterého celkem obtížně zapadám, ale budu muset ještě chvíli setrvat, až kolega Rumburak dočte Karolínu S. a Ty se dodíváš na filmovou klasiku (věřím, že budeš souhlasit, že do tématu přesně zapadá).
----------
Jinak k tématu - většina podpůrných prostředků, co se mají brát dlouhodobě, jsou zdravým organizmem vytvářena samostatně, a naopak účinek jednorázových "životabudičů" zdravý organizmus úspěšně překoná :-)
Dobrou noc.