Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
brouzdal jsem na netu po přikladech a narazil jsem na zápis, kterým si nejsem 100% jist.![kopírovat do textarea $r=max_{i=1..n}\{ \frac{P[i]}{W[i]}\}$](/mathtex/b8/b8bee39a6af460f5517d7bf08980a919.gif)
Jednoduchá tabulka:
i = 1 | 2 | 3 ....
P = 10 | 20 | 30 ...
W = 100 | 200 | 10 ...
znamená to že r je v mém případě r=3 ?
Díky za ujištění!
Zdravím,
určitě by prospělo přidat odkaz nebo náhled na text, ve kterém se tento zápis vyskytuje, ať se nemusí domýšlet: totiž v každém řádku máš ..., což může znamenat pokračování vývoje dle některého klíče, potom nejde jednoznačně odpovědět.
Pokud ale žádné pokračování není a ... jsi doplnil, potom bych řekla, že r=3, což je maximální hodnota z vypočtených podílů.
OT: kdybych nebyla líná si změnit profil na reputacíschopný, tak bys za toto "určitě nemáte přes prázdniny do čeho píchnout" (c) dostal ode mne minus :-)
↑ jelena:
Ahoj,
přidávám odkaz: http://ivopeterka.mysteria.cz/index.php … subpart=31
Kapitola: Algoritmy Ap[i] - "Penalizační", poslední řádek.
↑ PanTau:
pozdrav a děkuji, ano - podle odkazu vzorec platí pro soubor "konečného" rozsahu, tedy n je dáno počtem posuzovaných předmětu. Ve Tvém příkladu je to n=3 a neplatí použití "..."
i = 1 | 2 | 3 |
P = 10 | 20 | 30 |
W = 100 | 200 | 10 |
z těchto poměru maximální
přísluší poměru
(trochu nepodařený příklad, že je stejná hodnota a její pozice, ale snad je to jasné, že se volí dle hodnoty poměru).