Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
mám problém s příkazem stats[transform]command](arguments) ... jedná se o příkaz, který dané proměnné přiřadí číselnou hodnotu (pokud je to fce jako na obrázku, tak i po zadání příkazu evalm(%) vypočte.)
Narazil jsem na to, že v helpu je tento příkaz označen jako "zastaralý" (přitom ve verzi 16 to fungovalo - nyní mám verzi 17 a nějak to nemůžu rozchodit). Také se píše, že se má použít balík Statistics, ale jakou proceduru v tom balíku, o tom taky nepíší.
Nevíte tedy jak vyřešit následující problém na obrázku tak, abych dostal výsledek (je to příkaz převzatý přímo z helpu a nefunguje)?
Díky, Kamil
Zdravím,
než půjdeme zkoumat podrobněji, není jen problém v označení proměnných (že nezná x, y z helpu, ale l, s)? Potom se ozvi, prosím.
Nene, to "l" a "s" jsou moje proměnné ve kterých mám uložená pouze čísla.
Původně v helpu bylo toto:
(na odkaz do helpu se člověk dostane F2 slovo multiapply)
Je to divné, zatím jsem se nesetkal s tím, že to co je v helpu a je to přímo zkopírované, by nefungovalo.
↑ DarkMan1:
děkuji.
Nene, to "l" a "s" jsou moje proměnné ve kterých mám uložená pouze čísla.
to ano, ale dáváš počítat s x, y, takové hodnoty nenajde (to je k 1. odkazu).
(na odkaz do helpu se člověk dostane F2 slovo multiapply)
:-) mám jen player, tak toho moc neuvidím. Ale pokud máš na mysli tento help, tak ten je originál, jak píšeš - k tomu má chybové hlášení a přitom počítá? Není potom problém v balíčku pro statistiku? Když zkusiš zadat tak, jak zde (v textu od "The function stats[evalstat] is obsolete, since the data structure changed. A similar facility is given by stats[transform, multiapply] ..."), to funguje? Děkuji.
↑ DarkMan1:
děkuji za zprávu (spíš to byla nepozornost), označím za vyřešené.
Stránky: 1