Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Zdravím,mám dotaz. Jaký je rozdíl mezi Lineární nerovnicí a Nerovnicí v součinovém a podílovém tvaru ? Vím jak se co vypočítá,ale nevím co je co :D mě to příjde stejné,nevidím v tom rozdíl , např.
to je nerovnice v součinovém a podílovém tvaru ,
taky nerovnice v součinovém a podílovém tvaru ,
to je zase lineární nerovnice ... jako říkám,vím jak se co počítá,ale prostě nevím jak poznám co je co , pokud tam nebude napsané např "Vypočti Nerovnici v součinovém tvaru" ale bude tam jen "Vypočítej příklad" tak já to prostě nepoznám co to je a tím pádem nebudu vědět jak to počítat,takže se chci zeptat,jak poznám co je klasická lineární nerovnice a co nerovnice v podílovém a součinovém tvaru ? Díky
Nerovnice v podílovém/součinovém tvaru se řeší takřka stejně, rozdělíš si to na intervaly dle nulových bodů a zkoumáš které vyhovují. (v podílovém tvaru nesmíš zapomenout že jmenovatel nesmí být nula)
Lineární nerovnice vždy lze upravit do tvaru (aniž bys řešil nulové body)
(nebo
, to už záleží na příkladu)
je nerovnice lineární, protože se obě její strany dají zapsat ve tvaru
(nejsou tam závorky s proměnnými, a ve zlomku není ve jmenovateli x)
Zkus si to, z levé strany této nerovnice dostaneme: 
Stručně - součinové tvary vypadají obvykle
, podílové
a lineární 
Stránky: 1