Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
chtěl bych se optat, zda existuje jiná úprava a případně jaká na tyto následující zlomky, krom úpravy na společného jmenovatele. Případně nějaký fígl, jak si upravit zlomky na společného jmenovatele, abych to nemusel dělat metodou "kanadského dřevorubce".
Neboli krátce řečeno, jak proboha upravit tento zlomek? :O
Díky moc
↑ Jasque:
V Tvojom nedávnom príspevku (zo 14.8.) som Ti dávala radu, ktorá sa dá využiť aj v tomto príklade.
Mal by si sa učiť princípy a nie iba príklady. Okrem toho -ak sa učíš, mal by si si uvedomiť, že už si sem nejakú podobnú otázku dával a vrátiť sa k nej.
Môj minulý príspevok pre Teba bol vlastne úplne zbytočný - škoda času.
A ani si sa po prečítaní nepoďakoval. Začo, však?
↑ misaH:
Promin, ze jsem nepodekoval. Zprvu jsem tovji radu nedokazal vyuzit, proto jsem se ptal na dalsi krok. Az pote jsem si konecne vsiml, ze jsem psal jako prase a spatne jsem to po sobe cetl.
Diky moc za tu radu, ja sic vzorce znam, ale nikdy ho tam nemohu spatrit, jdu se na to vrhnout a doufam, ze mi to konecne vyjde ;)
Diky moc ;)