Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim, řeším tuto limitu
postupné limity mi obě vyšli stejně
tudíž je limita podezřelá z existence, ale nedaří se mi to dokázat
zkoušel jsem se blížit po přímce 
ale příklad se tím ani trochu nezjednodušil a k výsledku jsem se nedostal, mohl by mi někdo poradit co s tím?
skráť x+2y ale záleží aj na tom ako je limita definovaná ak pomocou prstencových okolí v R^2 tak to ani nemá zmysel lebo každé okolie bodu (2,-1) obsahuje kus priamky na ktorej tá funkcia nie je definovaná ak je definícia relatívna ku def.oboru tak po skrátení stačí dosadiť
↑ aww:
Zdravím,
dá se použit vytýkání po dvojicích (zde se např. označuje jako postupné vytýkání, pravděpodobně už vypadlo z pamětí z období ZŠ, nebo ještě nebyl boj za konkurenceschopnost).
↑ jarrro: :-) čárky jsou kde? Však si to přečti nahlas. K problému: ze zadání rozdíl v definici nepoznáme, to by musel upřesnit autor tématu - tak? Děkuji.
↑ jarrro:
bez carek (mysleno interpunkce, ne diakritiky) muze mit veta uplne jiny smysl, nez co byl autoruv zamer, v lepsim pripade je pak tezko srozumitelna
takovy absurdni pripad
Pojďme jíst, děti. vs. Pojďme jíst děti.
rozdil je snad jasny :)