Ahoj, prosím neporadil by mi někdo, mě žadný postup, který vymyslim mi ten program nebere.. Sestrojte všechny rovnostranné trojúhelníky ABC, které mají vrchol A na přímce a a vrchol B na přímce b. Vrcholy označte A1 B1, A2 B2.

↑ Elis00401:
Zdravím,
je problém s GeoGebrou nebo s řešením té úlohy? Mimochodem, ty dvě přímky jsou rovnoběžné?
Zřejmě tam bude potřeba otočení o 60°.
↑ teolog:Přímka a přímka b jsou ruznoběžné.. tady je odkaz jak by to mělo vypadat https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ … f9546b3f34 ale nevím jak to mám sestrojit v geogebře.. ano určitě tam je potřeba otočení o 60 stupnu, ale nevim jak to mám udělat
Ahoj Elisa,
Tvoj text cvicenia nie je uplny.
Podla tvojho posledneho vysledku naviac je dany bod C hladaneho trojuholnika.
Tak jedna mozna konstrukcia je pouzitie otoceni ( v kladnom a retrogradnom smere) vrcholu C a uhlu 60° priamky a .... ( porozmyslaj co je priesecnik obrazu priamky a z priamkou b, v kazdom z dvoch otoceni)
Poznamka, otocenie okolo daneho bodu nejakej priamky sa funkcia na Geogebre

↑ Elis00401:
A s čím je konkrétně problém? Pochopil jsem to tak, že je dán bod C a ty dvě přímky. Potom je potřeba jednu přímku otočit kolem bodu C o 60° a obraz této přímky se někde protne s tou druhou. Tento průsečík je vrchol trojúhelníku.
Akorát je potřeba si rozmyslet, na jakou stranu to otočení proběhne.
Nebo je technický problém s otočením v GeoGebře?