Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den,
prosím řeším úkol v matllabu. Chci vytvořit animaci, která bude postupně do grafu funkce například funkce y=sin(x) vykreslovat formou animace tečny ke grafu postupně v bodech ( tedy derivace funkce v různých bodech) a to celé mi přehraje jako animaci.
začala jse tedy příkazy x=sym('x') dále pak y=sin(x) dy=diff(sin(x)) x=linspace(0,4,400) plot(x,y)
který mi vykeslil základní graf, nicméně bych potřebovala plochu, ve které se plot vykresluje zvětšit aby mohla dále obsáhnout jednotlivé vykreslení tečen i v horní části. Což nevím jak udělat. Dále bych použila funkci hold on a nálsedně bych potřebovala aby se mi v jednotlivých bodech grafu vykreslovali postupně tedy animovně jednotlivé tečny abych naznačila jednotlivé derivace v bodech. Poradil by mi někdo jak postupovat. Nebo alespoň nějaké nápady na řešení popřípadě jaký příkaz použiji aby mi vypočítal derivaci funkce v různých bodech které si nadefinuji nebo určité posloupnosti bodů a to celé bych pak mohla vytvořit jako animaci, ktera to bude postupně vše vykreslovat.
Předem děkuji za všechny rady a pomoc!
Stránky: 1