Stránky: 1

Ahoj, mam problem s ulohou v ktorej pomocou greenovej vety mam vypocitat 
ak krivka K je kruznica s polomerom 2 a so stredom O [0,0] , orientovana kladne
Dopracoval som sa k tvaru : 
Zrejme bude potrebna transformacia, po ktorej by to mohlo vyzerat takto: 
Nedari sa mi to zintegrovat
Vysledok ma byt 
Za akukolvek pomoc dakujem
Zdravím,
ono je možná trochu nejasné označení, zřejmě transformace byla
, potom překontroluj zápis mezí, mně kružnice vyšla 
Jak to vidíš teď? Děkuji.

No ked bolo v zadani ze je orientovana kladne, tak som si myslel ze uhol bude len od 0 po 
Vas navrh riesenia som zadal do wolframu a ten mi ukazal vysledok
lenze ma vyjst 
A popravde som trocha zabudol ten sposob riesenia dvojnych integralov, co ma dost mrzi.
↑ Vykradac123:
kladně orientována se myslí, kde zůstává oblast uzavřena křivkou ve vztahu ke křivce (tedy zda obcházíme po nebo proti ručičkám - v případě zadané kružnice). Chtěla jsem obejit proti ručičkám, k tomu mám meze, ale ještě tedy překontroluji, když WA šel opačně.
A popravde som trocha zabudol ten sposob riesenia dvojnych integralov, co ma dost mrzi.
:-) tak trochu pocvičit asi, co jiného?

Dakujem, budem rad ak by ste to mohli prekontrolovat, mozno je chyba v zbierke
↑ Vykradac123:
já se ozvu, až dokontroluj (sbírku od vás mám tuto), nebo je to z jiné sbírky? Zatím ještě, prosím, překontroluj v MAW

Dakujem za Vas cas a zaujem mi pomoct s ulohou :-) No nie je to presne ta kniha, ale v nasej zbierke je obsah velmi podobny
↑ Vykradac123:
kniha je Eliaš, Horvath, Kajan, úloha 1021 ze 4. dílu :-) Mně vyšlo
, ![kopírovat do textarea $\int_{0}^{2}\int_{0}^{2\pi } (1-2\rho \sin\varphi)\rho \d \rho \d \varphi=\int_{0}^{2\pi}\(\[\frac{\rho^2}{2}-\frac{2\rho^3 \sin\varphi}{3}\]^2_0\) \d \varphi$](/mathtex/e5/e529e1e8ead8fe92a35f85a489431572.gif)
To už věřím, že dokončíš (případně umístí také odkaz na WA, jak došel na "minus"). Děkuji, zdravím košické sbírky.

Nemozem si pomoct ale vychadza mi 
Zrejme to bude pokrocilou hodinou

dobre tak nakoniec je to v poriadku :D dakujem jelena za pomoc a prajem pekny zvysok vecera
↑ Vykradac123:
také děkuji a zdravím.
Stránky: 1