Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj, porad nemuzu vypocitat tenhle priklad. Chtela bych vas poprosit jestli byste mi ho nevypocitali, abyc hse mohla podivat jak se to pocita :-( Diky moc. - http://www.gvm.cz/przk/M42007.pdf ( hned ten první příklad) díky moc
A tady u tohoto příkladu bych se chtěla zeptat jestli odpoved je ze : Fabia dohoni Felicii za 1h 30 min. ??? Ve 13 hodin vyjelo z Pardubic ke Kolínu auto Škoda Felicia rychlostí 60 km/h.
O pul hodiny pozdeji vyjelo z Pardubic stejnou cestou auto Škoda Fabia rychlostí
80 km/h. Kdy dohoní Fabia Felicii? - diky za pomoc
↑ Verys:
Ahoj .),
nějak takhle by to mohlo začínat, zkontroluj prosím, jestli jsem to správně přepsal a zkus doplnit zbytek rovnou sem an forum, abychom to mohli rozebrat, oki? ;)
PS: Druhý příklad nechám na Jelenu, Ivanu nebo jiné zdatné řešitele/ky, tenhle typ mi přijde jejich oblíbený ;)
↑ Verys:
Vyšlo mi to trochu jinak (viz. výše), ale možná jsem se někde seknul, projdi prosím celý postup, já to počítal rovnou v textu a v tom zápisu je občas trochu chaos, obzvlášť, když to takhle natahuji, aby tam bylo co nejvíce vidět, jak jsem co dělal.
Napši prosím, jestli jsi to zkontroloval a jestli jsi nenašel nějakou chybu, oki?
Děkuji
↑ O.o:
Tradičně speciální pozdrav a děkuji za důvěru :-)
(já mám síce nejraděj směsí :- ), ale k Pardubicim, ke Kolínu a dokonce i k autu Škoda Felicia mám také pozitivní vztah:
Ve 13 hodin vyjelo z Pardubic ke Kolínu auto Škoda Felicia rychlostí 60 km/h.
O pul hodiny pozdeji vyjelo z Pardubic stejnou cestou auto Škoda Fabia rychlostí
80 km/h. Kdy dohoní Fabia Felicii?
t - čas 1. auta
(t - 0,5) - čas druhého auta
jelikož jedno auto dohonilo druhé a vyjiždělo se ze stejného města, dráha obou aut je stejna: s_1 = s_2
60*t = 80*(t - 0,5)
40 = 20t
t = 2 hodiny - tak dlouho pojede Felicia, o půlhodiny méně Fabia - tedy ↑ Verys: má pravdu :-)
V úpravě výrazu ↑ O.o: myslím, že je vše OK.
EDIT: opraven hudební odkaz
↑ jelena:
Jeleno, má zlaté Jeleno, rád bych pokračoval nějak zajímavě, ale zrovna mne nic nenapadá, tedy jen znovu zdravím a posílám speciální pozdrav k vám také ;)
PS: Doufám, že nevyvolávám špatnou atmosféru u vás doma s tím vrkáním, pobavilo mne to, když jsem si to přečetl ^.^
PPS: Děkuji za kontrolu a song jsi trefila přesně do nálady ;)
↑ O.o:
Kolega, co to tak komentoval, je zde nový, nečetl "O nás" atd.
Samozřejmě, že se tady nevrká, neboť pak bychom neměli čas na záslužnou práci s lopatou na poli matematické osvěty (no zejména na moji osvětu je matematické pole velmi zvídavé :-)
Naše rodina (starší jeji část je složena ze samých chemiků, syn se chystá být biolog, obory zájmů hodné dcery už jsem komentovala) má Polemic velmi rada a vždy je přítomna na všech koncertech v okolí (poslední byl v prosinci v Opavě).
A proto - pokud se potkame s chemíkem - příznivcem Polemicu, tak je to velmi vhodná přiležitost se pozdravit.
Zde už ukončim OT a další debata může být až v "O nás" nebo v tématu "ruské matematiky".
Ať se daří :-)