Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Ivana:
Samozrejme, ako zloženú môžeš derivovať aj 
V tvojom prípade by som však využil nepárnosť funkcie sínus a upravím
Odtiaľ je derivácia už zrejmá.
↑ lukaszh:Ale ve výsledcích mám vždy (-x) .. tedy ... -cos(-x).. když to takhle je správně,pak už mám výsledek,který má vyjít.
↑ Ivana:
Veď som povedal, že to je dobre :) Sú dve možnosti riešenia:

pričom v poslednom kroku využijem párnosť funkcie kosínus, ale to je viac o funkciách ako o samotných pravidlách o derivovaní. Takže tak, dúfam, že som nezamotal. Len pre osvieženie pamäti, keď už si sa pustila do funkcií :)
↑ lukaszh:Dobře, promyslím si .. děkuji :-)
A ještě prosím je tohle dobře ?...
.. pokud ano, mám příklady, které počítám dobře, jde mi jen o to, abych si byla příště jistá.
Děkuji.
(Mimochodem funkce si musím taky probrat, ráda bych s někým , už mám ze školy hodně daleko a i když mám VŠ, jsem základem průmyslovák a na té matice je to holt znát.. ). Takže až projdu toto téma vrhnu se na ty funkce, tady mi určitě vždy někdo poradí. :-)To je právě ta úžasná výhoda oproti naším studijím , kdy se vše shánělo složitě, nebo některá skripta nebyla ani k sehnání.