Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím chtel bych se zeptat jestli mi nekto neumí s tymhle helpnout .. dostal jsem to za úkol no ted mám u sebe jenom mobil .. kdyby někdo uměl aspoň kousek pomoci tak bych byl vděčný .. díky.
Cele (klad.) č. N = poctivi když se dá delit všemi svimi cifri ...
Pr. : 132 ... jo. ( da se 1,2 i 3)
Pr. : 123 ... ne (1,3 ale 2 ne )
Napsat funkci na zistení ci N = poctivý? ... N = parameter F.
Taky program co na zakl. Te funkce vypíše all poctivý Č. Od A do B taky ( hodnoty A, B mají byt uvedeny na vstupu Prog. ... cela klad. Č. typu integer.
↑ Martin121:
V pascalu třeba takto i s výpisem, která to jsou: (jestli se má určit pouzejejich počet, tak to zjednoduš sám)
var a,b,i: Integer; function Poct(c:Integer):Boolean; //funkce vyhodnoti zda je cislo poctive =true nebo ne =false var i,p: Integer; s:String; begin Result := False; s :=IntToStr(c); p := 0; for i := 1 to Length(s) do //od prvni cislice do posledni cislice if (StrToInt(s[i])<>0) and (c mod StrToInt(s[i])=0) then //kdyz cislice neni 0 a zaroven deli beze zbytku cislo p := p+1; if p=Length(s) then Result := True; end; begin Write(' Zadej cisla a, b oddelena mezerou: '); ReadLn(a,b); WriteLn; WriteLn( 'Poctiva cisla od cisla ',a,' do cisla ', b, ' jsou:'); for i := a to b do //od cisla [b]a[/b] do cisla b if Poct(i) then //kdyz cislo vyhovi WriteLn(i); ReadLn; end.