Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, potřeboval bych trochu naťuknout k důkazu věty:
Je-li
je
.
Ostatní věty jsem jakštakš zvládal, nebo aspoň měl nějaký nápad, ale tady si moc nevím rady....
Jelena: edit: také prosím kolegy o náhled na další téma autora, moc děkuji. 2. edit opraveno zadání
Zdravím,
mám dojem, že Tvé větě něco chybí: "Je-li (co?), potom (co?)". Ale já důkazy neumím, jen přesunu do sekce VŠ (přidala jsem také upoutávku na Tvé další téma - moc nevím, kam dávat témata vás, co studujete z vlastního zajmu a proto si zasluhujete speciální odborný dohled, za který odborným kolegům děkuji velice).
↑ jelena:
Ano, nechápu jak jsem to mohl vynechat, pardon...příspěvek mi nejde editovat, takže napíšu větu znovu:
Je-li
je
.
to Jelena: Mám tedy příspěvky podobného rázu řadit rovnou do sekce Vysoká škola: úvod do studia?
ak je
tak od istého indexu musí byť 
teda 
čiže absolútna hodnota je od istého indexu klesajúca a keďže ide oabsolútnu hodnotu tak aj zdola ohraničená to znamená, že má limitu
keby mala ale kladnú limitu tak takú istú limitu má aj postupnosť
teda ten podiel by mal limitu presne jedna čo dáva spor
teda limita musí byť nula
z toho ale už limita bez absolútnej hodnoty priamo vyplýva, lebo zrejme
Zdravím,
to Jelena: Mám tedy příspěvky podobného rázu řadit rovnou do sekce Vysoká škola: úvod do studia?
tak obsahově určitě je VŠ (a studujete podle VŠ knih), nebude podle mne žádná výhrada (i když v profilu je SŠ). Spíš aby si vás (kdo takto studujete samostatně vysoce nad rámec své školy) nějakým způsobem "zafixovaly" místní autority, že na témata od vás má smysl se podívat. Jelikož v tom není jen splnění školní povinnosti, ale i potenciál. Ale to ať řeknou autority - třeba kolega Jarrro, kde to lépe uvidí :-).
↑ jarrro: děkuji velice a velmi moc.
Stránky: 1