Stránky: 1

Ahojte:) Tenhle příklad jsem zkoušela vypočítat několikrát, ale ani s nim nehnu. Budu moc vděčná za vysvětlení:3
Dva dělníci by jistý úkol splnili za 5 dnu.Kdyby prvni dělník svou výkonnost dvakrát zvysil a druhy dvakrát snížil, trvalo by jim to jen 4 dny.za jak dlouho by cely úkol splnil sam prvni delnik(pri skutečně výkonnosti, kterou dosáhl)
zkoušela jsem to soustavou rovnic, ale tu u pisemky použit proste nesmím:)Spěchá, dekuju moc😊
Zdravím,
úlohu jsem kontrolovala (cca 7 let zpět), proč nelze použit soustavu rovnic? Děkuji.

Protoze profesor chce, abychom pri písemce využili jen lineární rovnice.Nechce, abychom si úlohu zjednodušovali...Co nadělám?:(↑ jelena:
↑ Justmecrazyyyyy:
:-) no to je podle mne jen "dobře utajená soustava rovnic":
První sám udělá práci za x dní. Když pracovali 5 dní, za den udělali 1/5 práce. Tedy 1/x za den udělal první, (1/5-1/x) za den udělal druhý.
Po změně výkonnosti první udělá za den 2/x a druhý (1/2)*(1/5-1/x). A tak pracovali 4 dní (tedy za den udělali 1/4 práce).
Rovnice: 
Tak to chtěl pan učitel? Děkuji.

Ano, dekuju mockrat😊↑ jelena:
↑ Justmecrazyyyyy:
není za co, myslím, že takovou technikou jsem ještě úlohu na společnou práci neřešila :-) Označím za vyřešené tedy.
Stránky: 1