Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
Mám následující úlohu:
"Plánování polární výpravy je velmi zodpovědná práce. Úkolem je realizovat funkci (ne celý program, pouze funkci), která to usnadní.
Předpokládejme, že naším cílem je naplánovat palivo na cestu nehostinnou krajinou. Na nákladní automobil jsme schopni naložit palivo o objemu maxLoad. Z tohoto objemu spotřebovává automobil na svůj provoz 1 litr na 1 kilometr. Na počátku výpravy máme palivo o objemu fuelTotal. Úkolem funkce je vypočítat vzdálenost, kterou jsme za těchto podmínek schopni dojet (pochopitelně chceme dojet nejen tam, ale i zpět). Při plánování cesty si lze část paliva uložit na mezilehlém místě (palivo je v sudech) a později takto uložené palivo použít."
Když mám například k dispozici palivo 2000 l a nádrž náklaďáku 1000 l, má mi vyjít 750 km.
Počítám následujícím způsobem, kde dělám zastávky po jednom kilometru až do té doby než mám jen tolik litrů paliva, aby se vešly najednou do nádrže, tedy: 
Nevíte někdo prosím, jakým způsobem dojdu k 750 km.
Předem díky moc za odpověď.