Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Ahojky, jak se zapisuje u lineárních rovnic, když vyjde výsledek: Nekonečně mnoho řešení?
Díky
Iva
↑ iva.zourkova:
Co třeba "Řešením je každé reálné číslo."

No má to nějaký zápis, ne?
Potřebuji si ověřit, že mám tento příklad správně:
2x-3(1-x)=x+4(x-1)
2x-3+3x=x+4x-4
2x+3x-4x-x=-4+3
0=-1
Výsledek je rozpor, nemá řešení. Mám správný postup?
↑ iva.zourkova:
Iva, ale ten zápis si môžeš zistiť aj sama, na to naozaj nikoho nepotrebuješ. A podľa mňa tie slová stačia.
Postup máš správny, úloha nemá riešenie.

Zdravím potřebuji teď pomooci s PLANIMETRIÍ. Pomůžete? Studuji dálkově a nemám s kým konzultovat.
Díky
Iva
Rozhodněte, zda existuje trojúhelník ABC s obvodem o, ve kterém by platilo:
a) a=37,4cm, b=25,3cm, o=123cm
b) a=37,3cm, b=24,9cm, o=125cm
Ahoj, Iví, musíš dopočítat třetí stranu trojúhelníku (nápověda: obvod se vypočítá jako součet tří stran trojúhelníku) a pak zjistíš, zda platí trojúhelníková nerovnost.

Počítá se takhle?
180-37,4-25,3-123=-5,7
180-37,3-24,9-125=-7,2
Fakt nevím, jsem úplný začátečník
Díky
Obvod trojúhelníku:
Pak porovnáš součty dvou stran se stranou třetí. Součet dvou stran musí být vždy větší než třetí strana. V opačném případě je trojúhelník nesestrojitelný.

Aha, děkuji Ti.
Z pěti úseček o délkách 2 dm, 3 dm, 4 dm, 5 dm a 6 dm vyberte všechny trojice, ze kterých je možné sestrojit trjúhelník, který není rovnoramenný ani rovnostranný. Jaký je postup?
Díky
Iva

Potřebovala bych konkrétnější postup, ať to pochopím.
Díky
Zdravím i tady ↑ iva.zourkova: viz pravidla. Téma na chvilku zamknu, až uvidím nové na každou úlohu. Děkuji.