Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, se synem momentálně řešíme jeden z jeho dalších příkladů ve fyzice. Narazili jsme konkrétně na příklad, kterému ani jeden z nás nerozumí:
Jaký je tlak vzduchu při teplotě 20 st. celsia, je-li jeho hustota 8,0 kg*m-3?Molární hmotnost vzduchu je 29*10 na mínus třetí kg*mol-1
Děkujeme
↑ obsidianen:
Dobrý den.
Jelena: přidáno zadání
Vypočítejte, jak se změní tlak ideálního plynu, jestliže se jeho objem i termodynamická teplota zvětší dvakrát.Hmotnost plynu je stálá.
Řekl bych, že jen dosadíte do vztahu
.
Tomu už nerozumím. Já jsem tady ↑ Jj: odpovídal na úplně jinou otázku, než je tam ↑ obsidianen: teď (dotaz byl na tlak ideálního plynu při zdvojnásobení teploty a objemu). To klidně úplně změníte dotaz, nebo už mi haraší?
Zdravím,
↑ obsidianen: laskavá moderátorská - doplňte, prosím, původní zadání, na které reagoval kolega ↑ Jj: (nebo jinak upřesněte dotaz kolegy).
Jj napsal(a):
Tomu už nerozumím. Já jsem tady ↑ Jj: odpovídal na úplně jinou otázku, než je tam ↑ obsidianen: teď (dotaz byl na tlak ideálního plynu při zdvojnásobení teploty a objemu). To klidně úplně změníte dotaz, nebo už mi haraší?
Podle pravidel se zadání neodstraňuje viz pravidla (stav před editem lze zjistit pomocí funkce, kterou má fórum k hlídání změn, ale s tím bych Administrátora neobtěžovala, věřím, že zvládnete dopsat) (samozřejmě zadání pro kolegu ↑ marnes: nesmažete.
Jaký je tlak vzduchu při teplotě 20 st. celsia, je-li jeho hustota 8,0 kg*m-3?Molární hmotnost vzduchu je 29*10 na mínus třetí kg*mol-1
Děkuji.
Vypočítejte, jak se změní tlak ideálního plynu, jestliže se jeho objem i termodynamická teplota zvětší dvakrát.Hmotnost plynu je stálá.
↑ zdenek1:
výborně, s kolegou ↑ Jj: se shodujete? :-) Jsem jen trošku dělala pořádek (viz celé téma), to už bys měl být zvyklý.
↑ obsidianen: děkuji, doplněno do příspěvku kolegy ↑ Jj:.