Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím:) počítal jsem nějaký příklady do elektrochemie a chtěl sem se zeptat jestli moje výsledky jsou zprávný ? :)
1)Jaká je relativní atomová hmotnost kovu, pokud při elektrolýze projde elektrolytem obsahujícím čtyřmocné kationty tohoto kovu procházel proud 3.7 A po dobu 28.9 minut a zároveň se na elektrodě vyloučí 0.79565892746114 g tohoto kovu?
VÝSLEDEK:47.8625
2)Za jak dlouho se při elektrolýze roztoku ZnSO4 vyloučí 84.5 g Zn, pokud jím protéká proud o intenzitě 8.4 A?
VÝSLEDEK:14845,41 sekund
3)Vypočítejte elektromotorické napětí článku složeného z platinové elektrody ponořené do roztoku platnatých kationtů o koncentraci 2.8 mol/dm3 a zirkoniové elektrody ponořené do roztoku zirkoničitých kationtů o koncentraci 1.7 mol/dm3 při teplotě 30 °C.
A u toho příkladu jsem se chtěl zeptat jaké elektrické potenciály mám dosadit..vůbec nevím kde je mám dohledat. Předem díky za pomoc.

↑ pietro:
Supeer;).. a ten druhý ? :)