Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den, potřeboval bych zkontrolovat, popřípadě navést u příkladu kde jsem se zasekl a nejsem si ani zdaleka jistý svým řešením.
Nejprve jsem si napsal, že
, tedy 
Příklad jsem přepsal na 
Pro první nerovnost jsem poté počítal 

Poté druhou nerovnost 

Do třetice pak ještě splnit podmínku aby logaritmus v reálných číslech existoval...

Nakonec 

Existuje prosím nějaký efektivní způsob řešení, nebo je potřeba se s tím takhle patlat? Je to vůbec správně? Pokud ne, poraďte prosím jak na to...
Díky
Zdravím,
úlohy od vás jsme shrnuli v tématu (ale i více toho bylo), kolega Zdeněk dává odkaz, kde je přímo tato úloha. Projdi, prosím, pokud najdeš nevysvětlitelné rozdíly, tak se ještě ozvi, prosím (zatím jsem Tvé řešení nezkoumala a kolegové zřejmě také). Děkuji.
Dobrý den,
díky, nemohl jsem tam ten příklad najít (i po otevření odkazu jsem to musel projet 4x :D ), řešení tam mají stejné, příklad mi připadal akorát příliš komplikovaně řešený a hledal jsem efektivnější metodu, nakonec ale stačilo napočítat více příkladů stejného typu. Díky za užitečný link na další téma.
↑ Paria:
Děkuji za zprávu (já jsem přesně věděla, že tam je):-) Ale odkaz poskytl kolega Zdeněk (tak mu děkujeme). Něco času se možná dá uspořit pomocí použití grafů, ale co jsem měla možnost zde trochu kontrolovat, tak to opravdu byla otročina, aby se něco nepřehlédlo (mít to na zkoušce musí být dost nepříjemné - ne, že těžké, ale snadno se něco zapomene).
nakonec ale stačilo napočítat více příkladů stejného typu.
U vás se to i předpokládá, že hodně napočítat (jak nám průběžné poslušně hlásil kolega Ondřej - zde dohlašuje úspěšný závěr). Tak také přeji.
Stránky: 1