Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ pietro:
Ahoj,
nemyslim, ze zavorky by to nejak vytrhli :-), postup je stejne identicky s tim, ktery uvedla Qweertyx.
↑ Qweertyx:
Postup semi zda ok, mohla bys se zeptat tveho vyucujiciho a dat nam sem vedet, jak konkretne tedy chtel, aby vypocet vypadal podle neho?
Obecne, alep okud mas spravny postup a spravny vysledek, tak neuznani takoveho vypoctu je prinejmensim zvlastni.
↑ Qweertyx:
Nemluvite kazda o jinem priklade? Tady zadna konstanta v zadani uvedena neni a vypocet je spravne. Z reakce to vypada spis jako byste se bavili o druhem prikladu, ktery jsi tu postnula.
↑ Qweertyx:
Ahoj,
zas moc nerozmim tvemu zapisu, nebo mi chybi asi spise chybi neco z matematiky, ale prvni radek vypoctu, tam nejak prekazi interal z T a chybi podle ceho integrujes (dT).
Jinak to mas nespravne zintegrovane. Pokud to mas, tak jako ted, tak ti tam chybi nejaka integracni konstanta (neurcity integral) a pote nejaka sranda, jak bysj i vubec urcila.
Prepis radeji ten integral na urcity (298,15 az T) a dopocitej si to, uvidis, ze se dostanes k vysledku.
↑ Qweertyx:
Ano je to to same, jako mas zapsane predtim, jen tam musis doplnit tu cast s 298.15 K po zintegrovani a uvidis, ze budes mit spravny vysledek :-).
Jinak asi muzes vynechat ty delty, nejsou tady vsude uplne korektni.
↑ Qweertyx:
Jedinou vec co jsi mela spatne je zintegrovani ;-), tak to zintegruj (tentokrat) v mezich, ktere sis vypsala a mas vse jinak spravne :).
EDIT: K tomu doplneni, tim jsem jen odkazoval na tvuj puvodni rucne psany zapis, tam ti chybi akorat odecist dosazenim 298,15 K a jsi v cili.
↑ Qweertyx:
Ahoj,
zkontroluj si kalkulacku, vse je spravne zintegrovane i dosazene, vzhledem k tomu, ze jedine, kde je potreba neco pocitat je ta cast bez promenne T (tj. pouze zavorka vpravo ve tvem vyrazu), tak tady to mas v googlu dosazene a spoctene.
Nebo jsem neco nepochopil a zasekla ses u neceho jineho?