Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahojte, tak ma napadlo ktory slovensky matematik je podla Vas najlepsi?
To su matematici na tomto fore, ale ja som myslel takych renomovanych ktory posobili na slovensku a nieco uz dokazali, nic proti tymto dvom samozrejme .. u mna je to napriklad Jur Hronec.
↑ Integral123:Ahoj, aj ked nazov fora mi skor asociuuje matematikov z Ljubljany alebo Mariboru, budem predpokladat, ze ide o slovenskych matematikov. Uz sa tu v inej diskusii uvadzalo, ze je asi nemozne najst nejaky rebricek kvality matematikov, hlavne v sucasnosti, kedy je matematika diferencovana na mnozstvo roznych oblasti. Ale urcite sa par mien uviest da, samozrejme bez naroku na uplnost, predpokladam, ze ma este niekto doplni.
Jur Hronec je urcite mimoriadne vyznamna osobnost, aj ked jeho zasluhy su skor v oblasti organizacnej a pedagogickej. Ak mame hovorit o uz nezijucich matematikoch, napadaju ma mena (v nahodnom poradi) Schwarz, Kolibiar, Kluvanek, Neubrunn. No a zo zijucich snad Brunovsky, Smital (aj ked on je skor ceskoslovensky matematik), a Dvurecenskij.
a ti matematici, ktorych ste vymenovali ake objavy kazdy z nich ma na konte?
uz som si ich pozrel, vsetko su to velki profesori co maju zasluhy ..