Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý večer, :-)
opět tápu ,... co jsou meze integrálu ? Hodnoty z vypočítané kvadr.rovnice , hodnoty
a
. Pak ještě nějaké omezení dané rovnicí
.
Tady je příklad i zadání a uvedený výsledek, který mi v žádném případě nevychází. :-(

Máš to nakreslené nějak zvláštně. Kořeny rovnice jsou +- sqrt{2} a y = x je protíná v [1; 1] a [-2; -2].
A nějak ale nechápu zadání, podle mě to bude pod y=x a ohraničené parabolou, takže takový "trojúhelník", kde jedna jeho odvěsna je část té kvadratické funkce. Meze tedy 0 a sqrt{2}. A to celé pro funkci f(x) = x - (2 - x)^2
Edit: jsem myslel jen plochu nad osou x.
Průsečíky jsou jen v x=1(y=1) a x=-2(y=-2)
A meze jsou pak od -2 do 1.
V grafu nikde nemáš graf funkce y=x (to je přímka která prochází počátkem a 1. a 3. kvadrantem pod úhlem 45°)
Pak děláš integrál od -2 do 1 z (2-x^2-x)dx.
Mě vyšlo 27/6
↑ ttopi:Ahoj po ránu :-)
No přesně tohle jsem potřebovala vědět , tedˇuž jsem si jistější s výpočty. :-)... teda snad ...
Mám tady jeden, kde mi vychází obsah ohraničený křivkami 1,125 a má být 2,25.
Křivky jsou
;
;
( mnou určené meze jsou : -3; 1/2) .. tam bude nejspíš chyba
Děkuji za pomoc :-)
Tady jsou grafy:
Je vidět, když si to spojíš v hlavě, že je třeba počítat 2 integrály.
1) integrál 4x-3-(-x^2+4x-3) v mezích od 0 do 3/2. Ta 0 je průsečíkem 1. a 2. křivky nalevo a 3/2 to je průsečík 2. a 3. křivky, který odděluje oba integrály (respektive obě plochy)
2)integrál 3. křivky - 2.křivky v mezích od 3/2 do 3. Ta 3 to je průsečík napravo těchto 2 křivek.

↑ Ivana:
Nepřipomíná ti to něco? http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=6798
Stále nikdo :/
↑ halogan:
Zdravím :-)..
no je to trochu podobné, ale když jsem viděla ty matematické postupy kolegů , tak mně klesla čelist :-(