Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den,
jsem na VŠ a mám zkoušku z chemie, kde se po nás chce srovnat určité prvky podle elektronegativity...chci se zeptat jestli neexistuje nějaký fígl jak si to zapamatovat? nb jestli v tabulce PSP není nějaký systém ...děkuji :)
↑ kika9360:
Ahoj,
zacal bych tim, ze si vezmu periodicko utabulku do ruky a podivam se, jestli tam neni nejaky system, kdyz se koukam na elektronegativitu. Potom zadej do googlu 'periodicka tabulka trendy' nebo 'elektronegativita periodicka tabulka trend' a hned uvidis. ;-)
↑ kika9360:
Jeste jednou bych se podival na google a zadal si tam ta hesla, co jsem ti poradil. Hned prvni link ti rekne vse co hledas, nevim, jak vyhledava google u tebe, ale u mne to zvladne behem vterinky ani ne a nemusim na to cekat a zirat jako ty celou hodinu, mozna zmena internetu pomuze ;-).
↑ woody25:
Takhle uplne to neplati, resp. nemuzes to takhle rici, nasel bys v tabulce , kde toto pravidlo neplati?
↑ kika9360:
Jeste jednou se podivej, alespon pouzij to druhe heslo, na google a hned uvidis khanovu skolu, kde je k tomu pekne video.
Samozrejme že to nie je pravidlo, ale iba trend :) No približne to platí a na strednej škole toto stačí ako interpretácia elektronegativity. Je pravda že na VŠ treba spomenúť prečo to neplatí ako pravidlo a u ktorých výnimiek to neplatí.
↑ woody25:
Je to urcite trend, podle ktereho se muzes plus minus orientovat. Jen bych si na vysoke dal pozor, abych to nestrelil u zkousky jen tak na volno, aby hned za tim neprisla ukazka, kde vsude to neplati (a ze je tech prvku v tabulce mraky, kde to nefunguje) :-).