Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, zdali tato činnost nemá něco společného s nějakou statistiky, nějakým matematickým oborem:
Vytvořil jsem program, který je schopen vyhledat ve větě podmět a přísudek, dále jiné větné členy...
Jelikož není 100% úspěšný, tak jsem ho "naučil" poznávat větné členy dle statistik co se naučil.
Dám příklad:
Jakub pohladil Igora.
Kdo: Jakub
Co: pohladil
Koho: Igora
Program jsem natrénoval na větách obsahující slovo pohladil, tudíž se s pohladil vyskytlo například: "pohladil kočku", "pohladil psa", "pohladil koně". A já mám statistiku slova pohladil (kočku, psa, koně), dále počítám počet těchto slo.
Dalo by se toto získání statistik popsat nějak matematicky? Mám namysli třeba, jestli to k něčemu směřuje, něco jako( PŘIKLAD - ): Jakubovo statistiky, nebo tak nějak.
Doufám že pochopíte na co se ptám :-) děkuji.
Jde mi o to, že píši o tom práci a chtěl bych tam napsat i něco o nějakým statistickým oboru do kterého to spadá.
↑ Pavel:
Děkuji, budu rád za další odkazy, doporučení, rady či něco jiného.
Stránky: 1