Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, měl bych tady pár příkladů, kde bych potřeboval objasnit postup jak dojít k výsledku.
1) limita posloupnosti
, je mi jasné pravidlo, že
, ale jak si to objasnit na daném příkladě a dojít k výsledku, když nemůžu použít případně LH po převedení?
Zdravím,
téma je lepší rozdělit do více témat dle jednotlivých dotazů viz pravidla.
Můžete v 1. úloze používat přepis
?
jde rozložit na součin (zda potom nedojdeš k tabulkovému vzorci, pokud máte již zavedeno).
Pro další - raději samostatná témata, v úvodním příspěvku skryji. Děkuji.
↑ Levin:
děkuji, ale neupřesňuješ, jakou metodou jsi udělal "limitu toho ln/n" (LH máš sice zakázáno, ale alespoň na kontrolu ho použit můžeme, výsledek by v pořádku byl). Ale - nepokračuješ zde, prosím, v řešení této úlohy? Tam se došlo, že úprava, kterou zde řešíš jako samostatnou úlohu, nebyla správná. Raději ještě to upřesní.
Pokud v tématu je samostatná úloha, která souvislost s odkazem nemá, tak upřesni, prosím, postup Tvého výpočtu limity. Děkuji.
↑ jelena: Došel jsem k tomu pomocí LH, ikdyž ho tam nemůžu použít , jak sděluješ. To bylo abych si ověřil výsledek a zkusi přijít na metodu, jak na to.
Nepochopil jsem ten rozklad, co s ním mám pak dále udělat.
To došlo k omylu, spletl jsem si příklad. Jestli můžu poprosit, tak ty nadbytečné příspěvky smazat.
↑ Levin:
teď už vůbec nevím, co mám smazat - naštěstí dle pravidel se nemažou příspěvky, na které je reakce :-). S řešením úlohy v odkazu už asi problém není, k zadání
můžeme použit přepis, nebo můžeme upravit na součin i bez přepisu 

To už bys měl dokončit (limita
by měla být někde odvozena, zbytek je jasný), n jsem brala k nekonečnu, jelikož šlo o limitu posloupnosti. Teď si ještě počkej na kolegy, určitě navrhnou něco více pohlednějšího, kolegům děkuji.
Pozdravujem ↑ jelena: a tiez stastlivy novy rok.
Tu sa da ohranicit postupnost napr aj z
a z
pre dostatocne velke n.
Stránky: 1